Rød Hirse - Korn
Millet er en av de eldste dyrkede plantene i Eurasia. Millet begynte først å bli dyrket for omtrent 7000 år siden, og dette er en verdifull kornavling. Kornet (kalt millet) brukes til å lage supper, frokostblandinger og andre kulinariske produkter; det er et verdifullt fôr for fjærfe. Vekstsesongen varer fra 60 til 120 dager. Planten er thermofil og motstandsdyktig mot tørke, samt mot salinisering av jorden, men tåler ikke sure jordsmonn. Avlingen er på 1417 centner per hektar. Halmen og den grønne massen brukes som fôr til husdyr. I Russland dyrkes den hovedsakelig i de tørre områdene i Volga og Sentral svarte jordsområder. Nærmest glutenfri, derfor kan den anbefales for personer som lider av cøliaki, en medfødt sykdom forårsaket av proteinintoleranse mot noen kornsorter. Millet stimulerer blodproduksjonen. Milletgrøt anbefales for hypertensjon og sykdommer i det kardiovaskulære systemet.